Kom med på den grønne ESG-bølge

​​


Kom med på den grønne ESG-bølge

​I takt med at forbrugere stiller skærpede krav til en virksomheds bevidsthed om og hensyntagen til dens omverdens, bliver begreber som ESG mere vitale for en organisation at forstå og benytte.

 ​

Er ESG det nye CSR?
ESG er en forkortelse for Environmental, Social & Governance. Begrebet er lavet som en målbar enhed, der kan afspejle en organisations belastning på miljøet og sociale samt ledelsesmæssige forhold.


Mens det social- og miljømæssige aspekt kan synes at være lidt for velkendt fra begreber som CSR, indeholder ESG en ny vinkel; netop governance eller det ledelsesmæssige aspekt.


Governance fortæller om en virksomheds ledelsesmæssige forhold som blandt andet dens etik, niveau af korruption, diversitet, ledelsesstil mm.


Denne kategori kan, som de to andre, opdeles i underkategorier, der konkret kan måles på og rapporteres om, hvilket NASDAQ vurderer er en stor fordel for organisationer at gøre.


Hvorfor inkorporere ESG i din organisation?
Udover den åbenlyse fordel, der ligger i at bidrage positivt til miljøet ved at implementere ESG i din strategi, kan du ligeledes opnå en række branding- og salgsmæssige fordele.


Tal fra Retail Institute Scandinavia viser, at specielt Generation Z stiller høje krav til de virksomheder, de forbruger hos.


 


Blandt andet viser tallene, at 83% af medlemmerne af Generation Z prioriterer, at produkter og butikker har en bæredygtig profil, mens 50% vil betale mere for et produkt, hvis det er produceret etisk korrekt.


Dette vidner om et stigende krav til miljø- og klimabevidste organisationer, og her kan ESG være broen mellem din virksomhed og forbrugeren, da ESG-tallene konkret kan kommunikere om indsatsens på dette område.


Læs også: ​Sådan kan du i ejendomsbranchen udfordre status quo efter coronakrisen

Stigende efterspørgsel på ESG-arbejdskraft

I kølvandet på det stigende fokus på virksomheders bæredygtige profil, ser vi ligeledes hos Amalie Search & Selection en stigende efterspørgsel på kandidater, der har kompetencer indenfor ESG.


Denne tendens understreger behovet for at implementere ESG i en organisations strategi med henblik på i tide at komme med på den grønne bølge og forblive attraktiv som både udbyder og arbejdsgiver. 


Læs også: Forskellen på fastholdelse og forebyggelse


Amalie Search & Selection A/S


​Slotsmarken 18, 1. th., 2970 Hørsholm

Klik her for rutevejledning

Inge Lehmanns Gade 10, 5. sal, 8000 Aarhus C

Klik her for rutevejledning​

Kontakt os

Telefon: 33 34 30 30

E-mail: tr@ama​liesearch.dk

CVR: 27647324

searchdanmark_125

legeheltene_juniorheltesponsor_mail_2023