Gode udsigter for uddannelser til ejendomsbranchen

Henover sommeren har tusindvis af unge fået svar på, hvorvidt de er optaget på deres søgte uddannelser. Der er dog ikke mange, der kan se frem til studiestart på en ejendomsrelateret uddannelse, grundet et manglende udbud på sådanne i Danmark. Dog kan vi allerede nu se ind i en hel anderledes fremtid på området.

Kan vi stille færre krav til danske kandidater?

Som rekrutteringshus indenfor ejendomsbranchen oplever vi hos Amalie Search & Selection, at flere arbejdsgivere efterspørger kandidater med ejendomsspecifikke kvalifikationsgivende uddannelser.


Specielt transnationale virksomheder har de senere år rejst undren over, at der potentielt skal differentieres i kandidatkravene på tværs af de lande, virksomhederne opererer i, for at indrette sig efter det manglende udbud af ejendomsspecifikke uddannelser i Danmark.


Efterspørgslen på de branchespecifikke uddannelser nikker genkendelse hos Erhvervsakademiet Dania, som både mærker efterspørgsel fra studerende og aktører i ejendomsbranchen.


”De senere år har vi på erhvervsakademiet mærket en øget efterspørgsel efter kompetencegivende uddannelser på et højt niveau,” udtaler Birgitte Riise Bjærge, erhvervsdirektør hos Erhvervsakademi Dania i en pressemeddelelse fra EjendomDanmark.

En ny spiller på banen

Det fundne hul i uddannelsesmarkedet har resulteret i, at Erhvervsakademi Dania og EjendomDanmark er gået sammen om en diplomuddannelse, der skal give de studerende en bred basisviden indenfor fast ejendom herunder forvaltning af byggeteknik, Data Management, ejendomme, PropTech og jura.


”Det unikke ved denne uddannelse er, at den er skræddersyet til ejendomsbranchen, hvor man står over for stadig mere komplicerede opgaver,” udtaler Birgitte Riise Bjærge i en pressemeddelelse fra EjendomDanmark.


Uddannelsen forventes – udover at kunne give papir på de kompetencer, der efterspørges i branchen – at blive et redskab til at få flere fra andre sektorer til at overveje en karriere i ejendomsbranchen.


”Det er vigtigt, at man som ung kan se, at der er nogle super gode uddannelser indenfor ejendom, og at man har muligheden for et godt karriereforløb i branchen,” udtaler Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark, i et interview med os.


Han melder klart, at det er på tide, at der i Danmark udbydes en uddannelse, der kan give de studerende det fulde billede af ejendommene, fremfor den mere fragmenterede tillæring af kompetencer indenfor området, der har været nødvendig indtil nu.

Efterspurgt uddannelse giver efterspurgte ansatte

Underdirektør i EjendomDanmark, Morten Marott Larsen, mener, at der forventes at ske en klar forbedring i branchen, når de studerende rammer arbejdsmarkedet med de nye værktøjer i bagagen.


”Der er ingen tvivl om, at det er godt for ejendomsbranchen og dem, der i sidste ende bruger ejendommene,” udtaler Morten Marott til os.


Han ser uddannelsesmuligheden som en måde, hvorpå ejendomsbranchen forbedres for både dens aktører, interessenter og forbrugere, og at de uddannede derfor bliver eftertragtede blandt arbejdsgiverne.


”Vi kommer også til at se, at dem, der tager disse uddannelser, bliver meget efterspurgte,” udtaler Morten Marott, der mener, at uddannelsen – på samme måde som ejendomsadministratoruddannelsen - er dét kvalitetsmærke, som branchen har efterspurgt.

Store tiltag under opsejling

Noget tyder på, at diplomuddannelsen, Property & Asset Management, er starten på en yderligere professionalisering af ejendomsbranchen med et bredere og tungere uddannelsesudvalg.


Underdirektør i EjendomDanmark, Morten Marott, kan løfte sløret for, at der er en Master på vej, der, ligesom Property & Asset Management uddannelsen, henvender sig til ejendomsbranchen.


”Ejendomsbranchen kommer til at have flere ejendomsrettede uddannelser, og en ejendomsrettet master vil være en del af det. Det er noget, der kommer til at tage tid at opbygge, og det er også noget som branchen skal vænne sig til.”​

Danmark er bagud

Mange af Danmarks nærtliggende lande er for længst veletableret med et udbud af ejendomsrelaterede uddannelser.


Blandt andet kan mange af de øvrige europæiske lande herunder England, Irland, Spanien, Tyskland, Holland og Schweitz tilbyde diverse Masteruddannelser i eksempelvis Real Estate, Planning and Development eller i Real Estate Management.


”Vi har i Danmark ikke været foran med ejendomsuddannelser, men der et ønske om, at det sker,” siger Morten Marott, der altså ikke er nervøs for de ejendomsrelaterede uddannelsers fremtid.

Kandidat i ejendom fra de danske universiteter?

Morten Marott er helt overbevist om uddannelsernes fremtidige gangbarhed på de danske universiteter.


”Ejendomsspecifikke uddannelser på de danske universiteter kommer til at ske, og så må vi se, hvor hurtigt det udvikler sig,” siger Morten Marott, der ønsker en sådan udvikling for branchen, da han mener, at det er med til at få en masse dygtige folk til branchen.


Desuden tilføjer han, at der er stor opbakning fra branchen, der ligesom vi hos Amalie Search & Selection oplever en klar efterspørgsel på disse uddannelser fra aktører i branchen.

Amalie Search & Selection A/S


​Slotsmarken 18, 1. th., 2970 Hørsholm

Klik her for rutevejledning

Inge Lehmanns Gade 10, 5. sal, 8000 Aarhus C

Klik her for rutevejledning​

Kontakt os

Telefon: 33 34 30 30

E-mail: tr@ama​liesearch.dk

CVR: 27647324

searchdanmark_125

legeheltene_juniorheltesponsor_mail_2023